8 Oktober, 2019

Telekombolaget Fiber8 och mediekoncernen VK Media startar gemensam bredbandssatsning

Nu startar telekombolaget Fiber8 och det lokala mediehuset VK Media en bredbandssatsning. Den gemensamma satsningen möjliggör ett attraktiv erbjudandet för slutkunder: bredband paketeras med en digital nyhetsprenumeration.

– Genom detta samarbete frångår vi den affärsmodell som i dag är gällande inom telekombranschen. Synergierna är många, där vi på Fiber8 tillför teknik, systemstöd och kompetens avseende bredbandstjänsten och där VK Media genom deras starka varumärke står för marknadskanalerna samt hantering av slutkundsrelationen. Detta samarbete löser många av de utmaningar som telekombranschen under många år har haft svårt att hantera, säger Jörgen Anderhed, vd Fiber8.

– Nu smälter vi ihop två branscher och med det uppstår nya affärsmöjligheter. Vi är helt övertygade om att det kommer att fungera eftersom den största vinnaren i och med detta initiativ blir den enskilda konsumenten, som får såväl kvalitetsnyheter som kraftfullt bredband till en mycket lägre kostnad än tidigare. Det är otroligt spännande att få vara med och förändra såväl medie- som bredbandsbranschen, säger Johan Hellström, delägare Fiber8.

Fiber8, som är ett dotterbolag till VK Media, blir först ut i Sverige att erbjuda en helhetslösning för mediehus att på ett enkelt sätt kunna sälja och hantera paketerade bredbandstjänster. Målsättningen är att fler mediehus också ska ansluta sig till detta koncept för att underlätta mediebranschens digitala omställning, med att entusiasmera nya kundsegment och stärka befintliga kundrelationer.

– Denna satsning är ett sätt för oss att fortsätta vår digitala transformering. Vi har investerat i såväl teknikplattformar som i rätt kompetens för att säkerställa den digitala läsupplevelse när det gäller våra redaktionella produkter Västerbottens-Kuriren och Folkbladet Västerbotten. Det nya tillskottet ger oss nu goda förutsättningar att stärka vårt erbjudande ytterligare – där den viktiga och lokala journalistiken köps tillsammans med ett prisvärt och lokalt bredband, säger Sture Bergman, vd VK Media.

Sture Bergman, vd VK Media och Jörgen Anderhed, vd Fiber8 AB
Läs mer om Fiber8 på www.fiber8.se
Läs mer om VK Medias bredband på www.odyrsurf.se
Mer om mediekoncernen VK Media
VK Media har sitt säte i Umeå och inom koncernen ingår bland annat morgontidningarna Västerbottens-Kuriren och Folkbladet Västerbotten med tillhörande nyhetssajter vk.se och folkbladet.nu. Inom koncernen finns även nöjessajten Umeå X, gratistidningen Totalt Umeå och tryckeriet Daily Print. VK Media är delägare i bredbandsbolaget Fiber8. Läs mer på vår hemsida vkmedia.se.

För mer information, vänligen kontakta:

Jörgen Anderhed
jorgen.anderhed@fiber8.se
070-337 72 60

Johan Hellström
johan.hellstrom@84grams.se
070-656 77 90

Sture Bergman
sture.bergman@vkmedia.se
070-374 03 70
Följ oss
Facebook
LinkedIn